Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Засідання науково-краєзнавчого клубу "Дослідник краю"

      16 січня 2014 року о 14.00 в читальному залі відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбулася презентація книг відомих краєзнавців Ф.Х. Шевчука «Портрети» та Г.О. Погончика «Бершадщина: з минулого у майбутнє», у рамках засідання науково-краєзнавчого клубу «Дослідник краю».
    Книга Федора Щевчука «Портрети» містить розповіді про земляків-бершадців, які своєю працею звеличували і звеличують рідний край та країну у різних сферах діяльності, були і залишаються прикладом вірного служіння справі та людям.
   А книга Григорія Погончика «Бершадщина: з минулого у майбутнє», яка нараховує майже тисячу сторінок, містить матеріали про історичне минуле району: Другу світову та Велику Вітчизняну війни, Героїв Радянського Союзу, людей, які творили історію рідного краю.
       Книги розраховані на науковців та краєзнавців, студентську та учнівську молодь, а також всіх, хто вивчає, досліджує та популяризує історію свого краю.
     На презентації були присутні заслужений працівник культури України, доктор історичних наук, зав. кафедрою журналістики ВДПУ імені Михайла Коцюбинського Сергій Гальчак; заслужений журналіст України, голова Вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України Василь Паламарчук; видавець, директор видавництва "Меркьюрі-Поділля" Ігор Балюк; краєзнавець, головний редактор газети "Гайворонський кур'єр" Олексій Павличук;  журналіст, колишній редактор газети "Панорама" Борис Данильченко; поет, гуморист Віктор Цимбал; Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України Іван Волошенюк; поет-сатирик Володимир Красиленко; студенти Вінницького медичного коледжу імені академіка Д.К. Заболотного та інші.


Немає коментарів:

Дописати коментар