Шукати в цьому блозі

понеділок, 30 січня 2017 р.

Нове видання!

Наприкінці січня 2017 р. у Вінницькій книгарні «Є» відбулася лекція та презентація книги доктора історичних наук, доцента ВДПУ імені М. М. Коцюбинського Тетяни Кароєвої «Вулиці Вінниці: з історії декомунізації». Книгу видано у рамках проекту «Вулиці Вінниці: створення інформаційного сайту та тематичного довідника» (керівник – О. Федоришен), реалізованого ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та ГО «Вінницьке історичне товариство» за підтримки Вінницької міської ради.

Автор книги пропонує перше узагальнення результатів процесу перейменування назв вінницьких вулиць у 2015-2016 рр., подає інформацію про першу, «національно-демократичну», хвилю перейменувань у місті 1989-1996 рр. Книга також містить загальний нарис з історії перейменувань міських вулиць ХІХ – ХХ с. Аналітична інформація доповнюється списками «декомунізованих» вулиць, починаючи з 1989 р. Завдяки архівним пошукам відновлено історію їхніх попередніх назв.

Видання призначено не лише для популяризації нових топонімів серед населення Вінниці, але й для тих вінничан, які цікавляться історією міста.

Це унікальне видання надійшло до фонду Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, зокрема у відділ краєзнавства. Всіх бажаючих запрошуємо детально ознайомитися з історичними дослідженями.


Немає коментарів:

Дописати коментар