Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 березня 2017 р.

До 73-ї річниці визволення Вінниччини від німецько-фашистських загарбників

Пам’ятаєш, земле – рідна ненько,
Ранок той, розбуджений війною?
Пам’ятаєш матінку стареньку,
Що вмивалась гіркою сльозою?
Пам’ятай же, пам’ятай навіки
Цей наш біль, печалі і тривоги,
Щоб не лились більше крові ріки,
Мирними були щоб всі дороги…

Як би швидко роки не відходили у вічність, а людська пам’ять береже у своїх глибинах те, що часто змушує наші серця здригнутися від невимовного болю та співчуття. І тоді озивається в душі відлуння звитяжних боїв, слава мужності й доблесті, відданості своїй рідній землі, любові до її невимовно красивих просторів, любові до шелесту запашних трав у полі, які колише вітер, любові до безкрайнього неба яке найрідніше тоді коли ти дивишся на нього піднявши очі догори стоячи у своєму дворі чи посеред золотого пшеничного поля.

До 73-ї річниці визволення Вінниччини від німецько-фашистських загарбників фахівці краєзнавчого відділу Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва підготували виставку-реквієм «Визволення Вінниччини в серцях поколінь». Представлені на виставці матеріали розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій тощо.

20 березня у рамках заходу «73-й річниці визволення Вінниці присвячується», організованого у фойє бібліотеки, працівник краєзнавчого відділу Ярослава Бондарчук презентувала виставку-реквієм «Визволення Вінниччини в серцях поколінь» студентам вінницьких вищих навчальних закладів.


Немає коментарів:

Дописати коментар