Шукати в цьому блозі

вівторок, 4 липня 2017 р.

Історія Поділля

Нещодавно до фонду відділу краєзнавства Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва надійшла книга Сергія Єсюніна «Міста Поділля у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.».

Єсюнін, С. Міста Поділля у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. : монографія / Сергій Єсюнін. – Хмельницький : ФОП Мельник А. А., 2015. – 336 с. : іл., карти.
У запропонованій монографії розглядаються основні аспекти розвитку міст Подільської губернії у другій половині ХІХ – початку ХХ ст. У виданні досліджено головні містоутворюючі фактори – адміністративний та економічний, а також з’ясовано розвиток соціальної інфраструктури. На основі аналізу широкого кола архівних джерел та наукової літератури простежено зміни кількості міст, їх адміністративний та правовий статус, динаміка міського населення та його соціоетнічна структура. Акцентується увага на розвитку військово-стратегічної функції міст, промислово-ремісничого виробництва, торгівлі, транспортної мережі, формуванні банківсько-кредитної системи, культурно-освітнього середовища. Як підсумок проведеного дослідження, запропонована періодизація соціально-економічного розвитку подільських міст, подана їх класифікація і типологія.

Книга розрахована на науковців, студентів, краєзнавців та широке коло читачів, які цікавляться історією Поділля.







Немає коментарів:

Дописати коментар