Шукати в цьому блозі

понеділок, 9 липня 2018 р.

Все моє життя… це журналістика і 
похідна від неї – література. 
Іван Волошенюк

Презентація нових видань присвячених Івану Волошенюкові


7 липня у Вінницькому літературно-меморіальному музеї відбулася презентація одразу двох видань присвячених  Івану Степановичу, якому 3 липня 2018 року виповнилося б 80 років.


Іван Степанович Волошенюк - письменник, публіцист, журналіст, член НСПУ та НСЖУ, заслужений журналіст України (2003), автор низки книжок художньої літератури та документалістики.
Народився в с. Ометинці Немирівського району на Вінниччині. Закінчив Іллінецький сільськогосподарський технікум та факультет журналістики Київського державного університету. Працював агрономом у с. Вільшанка Шацького району на Волині. Журналістську діяльність розпочав у районній газеті Брацлава, далі трудився на Вінницькому обласному радіо, в газетах «Вінницька правда» та «Сільські вісті». Член НСПУ з 1986 р. Автор книг повістей та оповідань «Літо приємних зустрічей» (1981), «Дорога через тишу» (1990), «Два ангели на двох велосипедах» (2003), «Печалі неосвячених могил» (2011), «Від трави і солов’їв» (2012), "Мій письменницький гербарій" (2016) та низки книжок документалістики.

Лауреат обласних премій в галузі журналістики імені Костянтина Гришина та імені Двічі Героя Соцпраці Пилипа Желюка, лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського (1997), Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Євгена Гуцала (2008), переможець конкурсу «Золоте перо» України (2005). Призначено державну стипендію Президента України (2014).

Член Національної спілки письменників України (1986), Заслужений журналіст України (2003). Почесний громадянин с. Тиманівка Тульчинського району.


Збірка "Іван Іолошенюк з погляду вічності" - це колективна праця, присвячена "видатному літописцю української долі" - журналісту і письменнику-прозаїку Івану Степановичу Волошенюку. Спогади, статті, нариси, рецензії, незакінчені твори самого письменника, зібрані у цій книзі, публікуються вперше, і розраховані на широке коло читачів.




Іван Волошенюк з погляду вічності : зб. спогадів, літературознав. і критичних ст., недописаних тв. письменника і його останніх публ. / упоряд., передм. та ред. В. С. Рабенчука. - Вінниця : Меркьюрі-Поділля, 2018. - 464 с. : фото з архівів родини Волошенюків, фотохудож. О. Гордієвича, В. Рабенчука.

Знавець слова та людської душі : до 80-річчя від дня народження письменника, журналіста і публіциста І. С. Волошенюка : бібліогр. покажч. / уклад. О. Ю. Антонюк ; ред. С. В. Лавренюк ; відп. за вип. Н. І. Морозова ; Вінниц. ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва. – Вінниця, 2018. – ? с. – (Письменники Вінниччини). 

Бібліографічний покажчик присвячений 80-річчю від дня народження відомого письменника, журналіста, публіциста, автора низки книжок документалістики Івана Степановича Волошенюка. 

Тут представлено його основні книги, художні твори, опубліковані в збірниках, періодичних виданнях, публіцистику, а також матеріали про творчість письменника та інтернет-ресурси. 
Видання розраховане на науковців, літературознавців, краєзнавців, учителів, бібліотечних працівників, студентську та учнівську молодь, а також усіх шанувальників творчості відомого земляка.

Немає коментарів:

Дописати коментар