Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

До Всесвітнього дня книги та авторського права!

 

Хто любить книгу, той далеко піде у своєму розвитку.

Книга рятує душу від здерев’яніння.

Т. Г. Шевченко 

Сьогодні, 23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – це свято авторів, видавців, бібліотекарів, читачів тощо.

До цієї події відділ краєзнавства інформує Вас про «Краєзнавчі електронні ресурси ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва».

Електронний каталог

На зміну традиційному картковому каталогу, тематичним картотекам прийшли власні інформаційні продукти, це, перш за все, електронний каталог, електронні бази даних.


База даних "Література про Вінницьку область"

Записи систематизовані згідно схеми для краєзнавчих каталогів з урахуванням вимог сучасності та специфіки краю.

Вінницький інформаційний портал

Потужним електронним краєзнавчим ресурсом є Вінницький інформаційний портал, корпоративність якого в оперативному наповненні сприяє створенню єдиного унікального культурно-інформаційного простору області, забезпеченню доступності та ефективному використанню краєзнавчих інформаційних продуктів. Вебресурс підтримується фахівцями відділу краєзнавства та бібліографами районних бібліотек Вінниччини. Усі дані на ньому структуровано за розділами: «новини», «статті», «фотографії», «відеоматеріали», «тематичні розділи», «райони області», «довідка» та «web’лiографiя».


Електронна бібліотека: Краєзнавча Вінниччина

«Краєзнавча Вінниччина» є складовою частиною е-бібліотеки. Електронна повнотекстова база «Краєзнавча Вінниччина», в свою чергу,  містить такі розділи: «Літературна Вінниччина», що вміщує повні тексти творів письменників Вінниччини та «Історико-краєзнавчі дослідження», що містить нариси істориків та краєзнавців Вінниччини.

Доступ до «Краєзнавчих електронних ресурсів ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва» представлений на сайті бібліотеки https://library.vn.ua/.


Немає коментарів:

Дописати коментар