Шукати в цьому блозі

четвер, 23 березня 2023 р.

Новинки краєзнавчої літератури!

 

Є такий поет на Україні,

Родом із Браїлова, від нас.

Вірші в нього – мускулисті, рвійні,

З ними він у темноті не згас.

Забаштанський… Він – як Україна,

Отакий стражденний – Божий дар.

Цей поет не стане на коліна,

День при дні тримаючи удар.

Василь Кобець

 

На днях, до нашого краєзнавчого відділу, завітала відомий історик, краєзнавець, відмінник освіти України, член Національної спілки краєзнавців України, завідуюча літературним музеєм ім. Володимира Забаштанського – Надія Слободенюк. Вона подарувала нашим читачам дві свої чудові книги про Володимира Забаштанського: «Тут він завжди…» та «Пошукове дослідження географії «Поїздок в люди» Володимира Забаштанського».

 

Надія Слободенюк

Слободенюк, Н. Тут він завжди… / Надія Слободенюк. – Вінниця : Твори, 2022. – 136 с. : іл.

Книга «Тут він завжди…» присвячена людині з кобзарським характером та силою, лауреату Національної премії України ім. Тараса Шевченка в галузі літератури, члену Національної спілки письменників України, автору майже двох десятків збірок поезії, перекладачу циклів віршів і поем з багатьох мов народів світу, кавалеру державного ордена «Знак Пошани», ордена «За мужність» І-ІІІ ступенів, ордена Ярослава Мудрого, поету Володимиру Забаштанському.

Книга розрахована на широке коло читачів, які не лише цікавляться літературою рідного краю, а й люблять і цінять життя, захоплюються силою духу людей, здатних на неймовірні вчинки.

 


Слободенюк, Н. Пошукове дослідження географії «Поїздок в люди» Володимира Забаштанського / Надія Слободенюк. – Вінниця : Твори, 2022. – 44 с. : іл.

Дане дослідження є результатом пошукового дослідження і має за мету зацікавити читача темою, дозволяє дізнатися про нові аспекти існуючих знань з названої теми.



Немає коментарів:

Дописати коментар