Шукати в цьому блозі

суботу, 29 квітня 2023 р.

Новинки краєзнавчої літератури!


 

Зінченко, А. Л. Голодомор 1932–1933 років на Вінниччині: скрижалі пам’яті / Арсен Зінченко ; Укр. ін-т нац. пам’яті, Музей Вінниці. – Вінниця : Твори, 2022. – 180 с. : кольор. фот.

 

Голодомор-геноцид 1932–1933 рр. – страшна й важка сторінка в історії українців. У Книгах пам’яті і втрат, у музеях, Меморіялах і на простих сільських хрестах вписано численні імена заморених Голодом, але чимало їх ще не встановлено, бо їхні останки зотліли в ярах і придорожніх ровах, приорані на полях чи знесені дощами.

Вивчення тих подій дає підстави говорити про те, що це виморювання навмисне створеним голодом має ознаки геноциду, якому дослідники й народ дали назву Голодомор.


Арсен Зінченко

У книзі українського історика, доктора історичних наук, професора Арсена Зінченка «Голодомор 1932–1933 років на Вінниччині: скрижалі пам’яті» висвітлена тема Голодомору на Вінниччині. На основі спогадів очевидців, документального, ілюстративного матеріалу та сучасних досліджень розкрито передумови, перебіг і наслідки Голодомору, пережитого населенням Вінниччини у 1932–1933 рр.

Немає коментарів:

Дописати коментар