Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 листопада 2016 р.

Нове видання!

Шановні вінничани, гості нашого блогу, хочемо повідомити вам приємну новину: щойно вийшла з друку книга молодих вінницьких авторів: історика, краєзнавця, дослідника минулого міста Вінниці Олександра Федоришена та журналістки Наталі Федоришиної «Історії Старого міста».
Представляємо вам авторський подарунок – книгу, яка доповнить фонд краєзнавчого відділу ще одним дослідженням історії окремих мікрорайонів міста.



Як відомо, багаторічна історія Вінниці саме і розпочалась зі Старого міста – унікальної стародавньої околиці, яка має багате минуле і сьогодні залишається перлиною обласного центру.
Це видання – результат проекту «Пишемо історію Старого міста разом», над яким більше року працювали члени громадської ініціативи «Я люблю Старе місто», історики, журналісти та старожили мікрорайону. Книга «Історії Старого міста» містить історію вулиць, будинків, людей, чиї долі тісно переплетені з мікрорайоном. Вона демонструє мікрорайон через нову призму, де Старе місто подане з настільки незвичного ракурсу, що навіть корінним вінничанам, які знають про місто чи не все, є що відкрити для себе.


У цьому популярному виданні представлено історичний нарис про мікрорайон, працю Миколи Білінського «Вінницький замок» та два описи вінницького замку XVI ст., а також вміщено розповіді про талановитих старомістян: гончарів, поетів, художників – людей, якими пишається не лише Вінниччина, а й Україна. Унікальні документи та давні фотографії з родинних архівів старомістян, карти стали родзинкою видання.
Книга «Історії Старого міста» для вінничан, аби вони полюбили своє місто ще більше, підхопили ініціативу і почали творити історії Вишеньки, Слов’янки, Садків, Кореї…

Щиро дякуємо авторам за подарунок, з яким
можна ознайомитися у відділі краєзнавства
Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва!




Немає коментарів:

Дописати коментар