Шукати в цьому блозі

середу, 23 листопада 2016 р.

Нове видання!


Шановні відвідувачі блогу!
     

   Шануй матір свою,
пам’ятай батьківські настанови,
не забувай свого роду-племені.
(народна мудрість)

Сьогодні пропонуємо вам унікальну за змістом, наповненням архівними, фактографічними, ілюстративними матеріалами, фрагментами публікацій з періодичних видань книгу «Карабелівка земля наших предків – земля наших нащадків».

Це видання – стислий екскурс в історію самобутнього села в Теплицькому районі на Вінниччині. У народі кажуть: «Батьківщина – там, де закопано твою пуповину». Як у кожного з нас є своя мала Батьківщина, так саме Карабелівка для будь-кого з вихідців та жителів села стала тим клаптиком землі, з якого почався їх шлях у життя. Всі вони об’єднані карабелівським корінням. На жаль, сьогодні втрачається найцінніше, що нас поєднує – зв’язок поколінь. Ця проблема не оминула зокрема і села Карабелівка. Але, на щастя, знайшлися небайдужі люди, однодумці, яких об’єднала спільна ідея – відкрити наново неоціненний карабелівський скарб – історію рідного краю, свого села Карабелівки і видати цю книгу.

Копітка праця з архівними джерелами та документами, безпосередне спілкування з людьми, зокрема зі старійшинами карабелівського роду, чия пам’ять зберегла фрагменти тих буремних подій, з яких склалася багатовікова історія краю, дивовижні фото з сімейних фотоальбомів, старі вирізки з газет – все це лягло в основу видання. Автор ідеї створення книги Геннадій Романенко та її укладачі вважають, що вони заклали вагоме підґрунтя для того, щоб розпочату ними справу продовжили їх нащадки.

Останнім часом значно активізувалася робота з дослідження історії окремих населених пунктів області. Серед дослідників – науковці, краєзнавці, студенти, працівники культосвітньої сфери.

Презентоване видання стане в пригоді кожному, хто прагне написати правдиву історію своєї малої Батьківщини.

Запрошуємо вас погортати книгу та поринути через світлини в таку щемливу історію українського села, його будні, свята, теперішнє життя.
 
Автор ідеї Геннадій Романенко

У колі родини


Немає коментарів:

Дописати коментар