Шукати в цьому блозі

середу, 16 листопада 2016 р.

Нове видання!

У листопаді цього року, фонд відділу краєзнавства Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва поповнився ще однією, надзвичайно цікавою книгою «Городские откровения. Записки винницкого архитектора» (Вінниця : ПРАДА АРТ, 2016. – 264 с.). Її автор – заслужений архітектор України, академік Юрій Плясовиця.
Народився він у м. Гуляйполе Запорізької області, але більшу частину життя мешкає у м. Вінниця. Займався викладацькою діяльністю у Вінницькому НТУ, обіймав посаду головного архітектора Вінницького ВО «Термінал». Протягом двадцяти років очолював архітектурно-проектну майстерню «Юрій Плясовиця». Є дійсним членом двох вітчизняних академій, нагороджений 28 дипломами за кращі об’єкти, збудовані у різні роки в Україні, зокрема у Вінниці, які стали її архітектурною окрасою.

Юрій Плясовиця останніми роками випробовує себе в новому амплуа: пише книги. Починаючи з 2009 року світ побачив такі його твори: «Как жить, чтобы жить?!» (у співавторстві з В. Юрченком, 2009), «Эссе о Виннице и винничанах» (2010), «Ироничный опус истории Винницы» (2010), «Я: Анатомия души» (у співавторстві з П. Скоруком, 2011), «Как жить, чтобы жить?!. Счастливчик» (у співавторстві з В. Юрченком, 2013), «Из времени восставши…» (у співавторстві з В. Рачеком, 2014), «Отступающий горизонт, или путешествие по миру в поисках своего Я» (2015), «Русь-Украина. Зачарованное время» (у співавторстві з В. Рачеком, 2016) та ін.

Нове видання «Городские откровения. Записки винницкого архитектора» складається з кількох розділів, у яких читач познайомиться з цікавими історичними моментами життя Вінниці, дізнається про трудовий і творчий шлях автора, становлення його мистецької особистості, як визнаного сьогодні майстра архітектури. Книгу супроводжує цілий ряд кольорових світлин на яких представлено архітектурні споруди сучасної Вінниці, спроектовані Ю. Плясовицею індивідуально та у співавторстві з іншими вінницькими архітекторами архітектурно-проектної майстерні «Юрій Плясовиця».



Запрошуємо вас ознайомитися з новинкою, що надійшла до відділу та іншими літературними доробками Юрія Олексійовича Плясовиці.










Немає коментарів:

Дописати коментар