Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 січня 2015 р.

Новинки краєзнавчої літератури!

     До 25-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан, Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм був виданий альбом "Незаживаюча рана Афгану: нашим землякам-вінничанам, які пройшли горнило Афганської війни присвячується" (2013 р.).
     Альбом - своєрідна данина пам'яті тим, хто поліг на чужій землі Афганістану, і шана воїнам-"афганцям", котрі повернулись з "афганського пекла".
    Видання містить матеріали про участь наших земляків-вінничан у Афганській війні (1979-1989), висвітлює історію створення та діяльність районних спілок ветеранів Афганістану, розповідає про долі воїнів-"афганців", закликає берегти пам'ять про загиблих героїв.

     Консультантами даного видання виступили учасники бойових дій І. Гром та О. Толстой. Фотогафії використовували з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею, громадських організацій ветеранів Афганістану, приватних збірок учасників бойових дій. Альбом виданий за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної ради.
   Альбом виданий офсетним друком на крейдованому папері накладом 1000 штук, який буде направлений в начальні заклади, заклади культури області, громадські організації ветеранів війни в Афганістані Вінницької області та України.

Обласний пам'ятник воїнам-землякам,
які загинули в Афганістані. м. Вінниця
     Довідка: з Вінницької області у Афганістані проходили службу 3193 земляки. Загинуло - 143, з них троє пропали безвісти, 182 - отримали поранення, 116 - повернулись інвалідами. У даний час в області діють 30 районних, міжрайонних та міських спілок ветеранів Афганістану. Вони стоять на сторожі інтересів воїнів-"афганців", дбають про належне вшанування пам'яті полеглих, підтримують родини тих, чиї життя безжально відібрала Афганська війна.

Немає коментарів:

Дописати коментар