Шукати в цьому блозі

понеділок, 6 березня 2017 р.

Нове видання!

Вінниччина багата своєю історичною спадщиною та культурними надбаннями. Тут протягом віків відбувалися значні історичні події, що набували загальноукраїнського, а нерідко і європейського значення. Сьогодні понад п’ять тисяч пам’яток, об’єктів архітектури, пам’ятних знаків, меморіальних дошок увічнюють історичне минуле нашого краю.

Нещодавно до відділу краєзнавства надійшла нова книга «Пам’ятки історії та культури Вінницької області. Вінниця», підготовлена дослідницьким колективом науковців та краєзнавців і є результатом реалізації проекту пам’яткоохоронної діяльності в Україні в рамках науково-довідкового видання про нерухомі пам’ятки «Звід пам’яток історії та культури України».


У виданні представлено матеріали про основні археологічні й історичні пам’ятки, твори монументального мистецтва та архітектури, що сьогодні репрезентують історико-культурну спадщину Вінниці. При підготовці статей автори опрацювали значну кількість архівних матеріалів, мемуарів, пам’яток особового походження, фахової літератури тощо. Частина інформації вводиться до наукового обігу вперше.

Історичні пам’ятки представлені описами будинків, архітектурних споруд та комплексів, музеїв-садиб, а також інформацією про архітекторів та власників будинків (особняків), які розглядаються в межах культурної та архітектурної спадщини міста. Також міститься інформація про меморіальні дошки видатним землякам, пам’ятні знаки, присвячені історичним подіям та архітектурні об’єкти культурної спадщини, які збереглися і характеризуються ознаками певної культури та стилів, традицій, будівельних технологій. У виданні представлено ілюстративний матеріал, що наочно доповнює інформацію про пам’ятки Вінниці.
Всіх бажаючих запрошуємо детально ознайомитися з історичними дослідженнями.









Немає коментарів:

Дописати коментар