Шукати в цьому блозі

суботу, 15 липня 2017 р.

Історія Поділля

Повертаючись до попередньої теми, пропонуємо вашій увазі ще одне видання, що надійшло до фонду відділу краєзнавства Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва – «Міста і містечка Поділля від доби Середньовіччя до початку ХХ ст.».

Міста і містечка Поділля від доби Середньовіччя до початку ХХ ст. : матеріали наук. конф. 24–25 верес. 2015 р. / Вінниц. обл. краєзнавчий музей. – Вінниця : Нілан-ЛТД, 2016. – 640 с.
Міська минувшина Поділля надзвичайно цікава та багатогранна. Задля глибшого її вивчення Вінницький обласний краєзнавчий музей у 2014 р. ініціював проведення науково-практичної конференції «Міста і містечка Поділля від доби Середньовіччя до початку ХХ ст.». У заході взяли участь науковці з різних міст України та Польщі. Основні напрямки роботи конференції: історіографічні та джерелознавчі аспекти міської історії Поділля, археологічні дослідження міських осередків, історії заснування міських населених пунктів, здобуття селами містечкового статусу та зворотній процес, міста та містечка як промислові та торговельні осередки, міське управління та самоуправління, розвиток медицини й освіти, архітектурна історія міст тощо.

До збірника матеріалів конференції увійшло шістдесят статей, розміщених за хронологією історичних подій та згруповані за тематикою. Доповненням до текстів є численні ілюстрації – літографії, поштові листівки, світлини, малюнки, плани та документи з музейних архівів і приватних колекцій, деякі публікуються вперше.

Видання розраховане на науковців, студентів, краєзнавців та широке коло читачів, які цікавляться історією Поділля.







2 коментарі:

  1. А чи можна ще десь придбати цю книгу?

    ВідповістиВидалити
  2. Присоединяюсь к вопросу: где можно приобрести книгу? Благодарю за ответ.

    ВідповістиВидалити