Шукати в цьому блозі

четвер, 15 березня 2018 р.

Нове видання!

До відділу краєзнавства Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва надійшло нове видання Степана Литвина «Поет Кармалюкового краю». До збірки увійшли статті, рецензії, інтерв’ю письменників, літературознавців, журналістів про життєвий і творчий шлях відомого поета, члена Національної спілки письменників України та Спілки журналістів України, лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Володимира Сосюри та обласної літературної премії імені Володимира Забаштанського – Степана Литвина. Окремим розділом представлено тематичне розмаїття поетичного слова митця, а також життєпис у світлинах з сімейного архіву родини Литвинів.

Видання орієнтоване на учнівську і студентську молодь, учителів, бібліотечних працівників та всіх хто цікавиться письменством видатних земляків.

Степан Михайлович Литвин народився 10 червня 1931 року в с. Головчинці (нині с. Кармалюкове), Жмеринського району, на Вінничині, в родині колгоспника. Навчався в Чернятинському плодо-ягідному технікумі та в Бердянському технікумі виноградарства й виноробства. У 1954 році закінчив філологічний факультет Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Викладав українську мову та літературу в середній школі на Донбасі. Працював у редакціях обласних газет «Радянський Крим» і «Кримська правда». Перші вірші опублікував 1950 року. Видав книжки поезій «Серце не мовчить» (1958), «Під небом Криму» (1960), «Бентежність» (1966), «Рушник і шабля» (1972).


Немає коментарів:

Дописати коментар