Шукати в цьому блозі

середу, 17 січня 2018 р.

Нове видання!

Наприкінці 2017 р. до відділу краєзнавства Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва надійшла нова книга – історико-краєзнавче дослідження Галини Кучинської «Над Гибалівкою вічність проплива…».

У книзі подано історію села Гибалівка Шаргородського району Вінницької області, від першої згадки про нього і до сьогодення, його адміністративно-територіальний поділ, відомості про мешканців села, які зробили вагомий внесок у його розвиток, та простих людей, що творили історію повсякдення рідного краю. Досліджено основні віхи історії села, у тому числі найтрагічніші сторінки – національно-визвольні змагання, Першу та Другу світові війни, Голодомор 1932-1933 рр. сталінські репресії 1936-1938 рр. тощо.

У виданні використано друковані та архівні джерела, спогади учасників та очевидців подій, та членів їх родин.

Книга розрахована на науковців, краєзнавців, працівників культури, освітян, студентську та учнівську молодь та всіх, хто цікавиться історією рідного краю.

Кучинська (Дубчак) Галина Олександрівна народилася 20 травня 1960 р. в зернорадгоспі «Казанський» Ленінградського району Кокчетавської області. Батьки освоювали цілинні землі Казахстану. У дворічному віці повернулися на історичну батьківщину, де і закінчила вісім класів Шаргородської СШ. З 1975 по 1978 рік навчалася в Кокчетавському бібліотечному технікумі. Трудовий стаж розпочала завідуючою Михайлівської сільської бібліотеки Шаргородського району. В 1988 р. закінчила Київський державний інститут культури ім. О. Корнійчука. Далі працювала в Шаргородській районній бібліотеці – від посади бібліотекаря до директора бібліотечної мережі. В даний час працює головним спеціалістом відділу культури і туризму Шаргородської РДА.



Немає коментарів:

Дописати коментар